ما در این مقاله به مبحث لامپ های LED می پردازیم. جهت خرید و اطلاع از فیمت انواع چراغ خیابانی تنیسی، چراغ خیابانی ژوپیتر، چراغ خیابانی راکتی، چراغ خیابانی ماژولا، پروژکتور، ریسه های تزئینی، سیم افشان و نایلون و کابل های مفتولی و کابل های افشان و لامپ های led در تهران با کارشناسان صنایع روشنایی سنا تماس بگیرید.
فهرست مطالب
لامپ LED گونه ای لامپ است که برای روشنایی از دیود نورافشان بهره گیری میکند. در حقیقت این لامپ یک دیود نورافشان نیمه رسانا است که وقتی که جریان الکتریکی از آن رد میشود از خود نور مرئی انتشار میدهد. این لامپها که در اوایل بیشتر تحت عنوان چراغ در داخل دستگاههای الکترونیکی کارایی داشتند، با مزیت های لامپ ال ای دی سقفی و همینطور کارایی های لامپ ال ای دی سقفی، این کالاها توانسته اند جای خود را در صنعت روشنایی در دنیا تثبیت کنند.
واژه ال ای دی مخفف واژه های Light emitting diode (دیود پخش کننده نور) است. دیودهای پحش کننده نور در حقیقت جزء خانواده دیودها هستند که زیر مجموعه نیمه هادیها محسوب میشوند. ویژگی متمایز کننده ال ای دی ها نسبت به دیگر نیمه هادی ها این است که با عبور جریان الکتریکی از آنها اندکی انرژی به شکل نور از آنها منتشر میشود.
ال ای دی ها که از دهههای اخیر در تجهیزات الکترونیک مورد بهره قرار میگرفتند، معمولا برای نمایش خاموش یا روشن بودن نمایشگرها در لوازم مولتی مدیا و هم نشانگر حاضر به فعالیت بودن لوازم الکتریکی و ماشین آلات مورد بهره قرار گرفتند.
ولی در حال حاضر ال ای دی ها به گونه ای ساخته میشوند که نور را در راستای خاصی متمرکز کنند. آنها عموما درون یک محفظه شفاف گنبدی شکل کوچک قرار میگیرند و در ابعاد یک چوب کبریت هستند و به دشواری میشکنند.
بزرگترین مشکل لامپ های ال ای دی رنگ آنها بود. ولی حالا به راحتی با تغییر در ساختار فیزیکی و ماده های تشکیل دهنده ال ای دی، نور در رنگها و شدتهای گوناگون و با طول موج معین با رنگی تماما خالص تولید میشود.
به اصطلاحی ال ی دی ها بدون پرتوهای مادون قرمز و فرابنفشی هستند که دیگر صنعت های روشنایی ایجاد میکنند و ال ای دی ها به سلامت چشم و محیط صدمه نمیرسانند که این موضوع هم یکی از مزیت های لامپ ال ای دی است.
لامپهای LED اول تحت عنوان لامپهای نشانگر و با نور کم، در وسیله های الکتریکی به کار میرفتند، بعدها بهره از آنها به قسمت روشنایی وسیع شد و با نور سفید آن با روشنایی خوشایند و بهره کم تولید شدند. گام بعدی کمک به فرگشت تلویزیونها و مانیتورهای السیدی بود که در آنها نور پشت نمایشگر کریستال مایع به جای لامپ فلورسنت به واسطه ال ای دی ها تهیه میشد؛ به مرور نمایشگرهایی با فناوری ال ای دی به جای نمایشگرهای السیدی جایگزین شده اند.
با توجه به گونه مصرف، می توان کارایی لامپ ال ای دی سقفی را به سه گروه اصلی دسته بندی نمود:
لامپ های ال ای دی مزیت ها و خصوصیت های مختلفی دارند که از جمله مهمترین مزیت های لامپ ال ای دی میتوان به موارد ذیل اشاره نمود:
طول عمر نخستین و مهمترین مزیت، در لامپهای LED به شمار میرود. لامپها ال ای دی طول عمری مابین ۵۰ هزار تا ۶۰ هزار ساعت دارند. این عمر در قیاس با لامپ های دیگر خیلی بالاتر است.
از سایز مزیت های لامپ های LED میتوان به FHCNID نوری بالای این لامپ ها اشاره کرد. در حال حاضر لامپهای ال ای دی بازدهی ای میان ۷۴ تا ۱۲۰ لومن بر وات را دارند و این در حالی است که این اندازه برای لامپ رشتهای ۱۰ تا ۱۵ لومن بر وات است.
عمر این لامپها به هیچ عنوان برگرفته از تعداد روشن و خاموش شدن نیست، میتوان این لامپها را میلیونها دفعه روشن و خاموش نمود. در حقیقت عمر لامپ فقط به مدت وقت روشن بودن بستگی دارد.
امکان کنترل نور در لامپهای ال ای دی با بهره از تکنولوژی PWM که مهار سطح ولتاژ به کمک تغییر پهنای پالس است و در اغلب میکروکنترلرها موجود است به آسانی ممکن می باشد.
با توجه به مورد هایی که تحت عنوان مزیت های لامپ ال ای دی گفته شد، نتیجه این است که کارایی لامپ ال ای دی بیش از دیگر لامپ هایی مثل لامپ کم مصرف یا لامپ رشته ای است و در نورپردازی مزایای بزرگی به شمار می آید.
رنگ نور یک لامپ ال ای دی با معیاری با نام حرارت رنگ بر اساس کلوین توصیف میشود. حرارت رنگ برای مشخص نمودن رنگ منبع نور از طریق قیاس آن با رنگ یک شئ سیاه تشعشع کننده استاندارد کاربرد دارد. شئ سیاه، چیزی مشابه به پلاتین است که هیچ نوری منعکس نمیکند و تمام نوری که به آن تابیده میشود را جذب می نماید. هر چه رقم حرارت رنگ بیشتر باشد، رنگ نور به محدوده رنگهای سفید و سرد بیشتر نزدیک است و هر چه این رقم کمتر باشد رنگ نور به طیف رنگهای گرم نزدیکتر است.
مطابق همین حرارت رنگ بیشتر از ۴۰۰۰ کلوین تحت عنوان نور سرد و دمای رنگ کمتر از ۳۰۰۰ کلوین تحت عنوان نور گرم تحت نظر گرفته میشود.
مقدار اشعه فرابنفش لامپهای ال ای دی و لامپ اس ام دی خیلی کم است. ولی در هر حال نورهای سفید لامپها از نورهای زرد آنها، اشعه فرابنفش خیلی کمتری دارند. در لامپهای کم بهره و مهتابی، بعد از اینکه بخار جیوه موجود در لامپ تحریک میگردد و از خود نور فرابنفش ایجاد میکند، این نور با عبور از لایه فسفر که در لایه درونی شیشه لامپ قرار دارد، تبدیل به نور مرئی میشود.
اگر کیفیت لایه فسفر روی شیشه لامپ پایین باشد یا اینکه با گذر زمان در اثر ضربه فرو رود، اشعه ماورای بنفش، به شکل مستقیم وارد محوطه میشود. اشعه ماورای بنفش اشعه ای سرطانزا است.
جهت خرید و اطلاع از فیمت انواع چراغ خیابانی تنیسی ، چراغ خیابانی ژوپیتر ، چراغ خیابانی راکتی ، چراغ خیابانی ماژولا ، پروژکتور ، ریسه های تزئینی ، سیم افشان و نایلون و کابل های مفتولی و کابل های افشان و لامپ های led در تهران با کارشناسان صنایع روشنایی سنا تماس بگیرید.
دسته بندی:
مقالاتجهت خرید انواع محصولات روشنایی با ما در ارتباط باشید
(در ساعات کاری)
دیدگاهتان را بنویسید